خوراکها غذاهای متنوعی هستند که با انواع مواد غذایی مانند حبوبات، گوشت، مرغ و سبزیجات و روشهای طبخ گوناگون تهیه میشوند و در سفره غذای ایرانیها جایگاه خود را دارند. خوراک لوبیا یکی از خوراکهای سنتی و محبوب ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و به ویژه همزمان با فرارسیدن فصل سرما تهیه این غذا و خوردن آن بسیار دلچسب است. خوراک لوبیا به دلیل داشتن لوبیا یک غذای بسیار پر خاصیت است. از آنجا که حبوبات یکی از مهمترین منابع تامین پروتئین، فیبر، آهن، منگنز، فولات، منیزیم و آنتی اکسیدان هستند که مصرف آنها به صورت موکد از سوی پزشکان و کارشناسان تغذیه سفارش شده است. ما در این مطلب میخواهیم آموزش نوعی خوراک لوبیای بسیار متفاوت و خوشمزه را به شما ارائه کنیم که با فیله مرغ و نوعی سس مخصوص تهیه میشود و بسیار غلیظ و لعابدار است. اگر دوست دارید این خوراک لوبیا متفاوت را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش خوراک لوبیا با فیله مرغ همراه ما باشید.
مواد لازم
لوبیا چیتی: ۱ لیوان
فیله مرغ: ۳ تکه
پیاز: ۱ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
گردو: ۳ عدد
سماق: ۱ قاشق غذاخوری
آویشن: ۱ قاشق چایخوری
نمک، فلفل سیاه و پودر سیر: به میزان لازم
جعفری و شوید خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این خوراک لوبیا خوشمزه ابتدا لوبیا چیتی را که از شب قبل خیس دادهاید، با یک لیوان آب و کمی نمک روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا لوبیا بپزد و نرم شود. در این فاصله باید سس مخصوص را درست کنید که مهمترین بخش درست کردن این خوراک لوبیا است. پیاز را به صورت خلالی درشت خرد کنید و همراه با ۱ قاشق غذاخوری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق بگذارید تا پیاز کم کم نرم و طلایی شود. در این مرحله کمی آبجوش اضافه کنید تا پیاز کاراملی شود. حالا سماق را روی پیاز بپاشید و یک دقیقه دیگر پیاز و سماق را تفت بدهید، سپس یکی دو قاشق دیگر آب جوش اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر زمان بدهید تا پیاز نرم شود. در مرحله بعد گوجه فرنگی را نگینی خرد و به پیازداغ اضافه کنید. گردو خرد شده را هم اضافه کنید و مواد را هم بزنید و اجازه بدهید ۵ دقیقه با هم تفت بخورند.
در مرحله آخر آویشن و کمی نمک اضافه کنید و بعد اجاق گاز را خاموش کنید. سس را داخل دستگاه غذاساز بریزید و یا با گوشتکوب برقی بزنید تا کاملا له و پوره شود. فیله مرغ را خرد کنید و داخل یک ماهی تابه جداگانه بریزید و کمی روغن بریزید. روی مرغ نمک، فلفل سیاه و پودر سیر بپاشید و درب ماهی تابه را ببندید تا مرغ کم کم بپزد و نرم شود. حالا سسی را که درست کردهاید روی فیله مرغ بریزید و ۵ دقیقه زمان بدهید تا مرغ و سس با هم مزه بگیرند. لوبیا چیتی پخته را به این ترکیب اضافه کنید و درب ماهی تابه را ببندید. نیم ساعت بعد جعفری و شوید خرد شده را اضافه کنید و ۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. خوراک لوبیا متفاوت و بسیار خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ از سسی که آموزش آن ارائه شد، میتوانید برای تهیه آش و انواع خوراکها استفاده کنید.
ـ حبوبات یکی از مهمترین منابع تامین پروتئین، فیبر، آهن، منگنز، فولات، منیزیم و آنتی اکسیدان هستند که مصرف آنها به صورت موکد از سوی پزشکان و کارشناسان تغذیه سفارش شده است. هر کدام از حبوبات به نوع خود برای بدن مفیدند و حذف هیچکدام از آنها از برنامه غذایی جایز نیست. حبوبات بهترین جایگزین برای افرادی است که به هر دلیل منع مصرف گوشت دارند و میتوانند پروتئین مورد نیاز بدنشان را با استفاده از حبوبات تامین کنند. لوبیا نوعی از حبوبات است که انواع گوناگونی دارد. لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا چشم بلبلی و... از انواع لوبیا هستند که هر کدام مصرف و کاربرد مخصوص خود را در دنیای آشپزی دارند. بهترین زمان برای خیساندن لوبیا ۱۲ ساعت در آب ولرم است. لوبیا برای پخت بین ۷۰ تا ۹۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایمتری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 05,ژانویه,2025